علت دردهای لگنی در زنان چیست؟
چرا زنان در دوره های مختلف دچار درد های لگنی می شوند؟
آیا درمان خانگی درد لگن وجود دارد؟
برای درمان خانگی درد های لگنی چه اقداماتی نیاز است؟
شاید تصور کنید برای درمان خانگی دردهای لگنی نیاز به پیگیری و صحبت با دکتر زنان نباش. اما بهتر است بدانید برای در پیش گرفتن هر نوع درمانی بهتر است با متخصصان به صورت مستقیم در ارتباط باشید تا بهترین روش درمانی را در پیش بگیرید.
روش های خانگی بدون مشورت با پزشک می تواند عواقب بدی برای شما به همراه داشته باشد و زمانی به متخصص مراجعه کنید که نیاز به پیگیری های جدی باشد.
پس تا دیر نشده اقدام نمایید…
زنان به علت ساختار بدنی و فیزیولوژیکی ممکن است درد و ناراحتی های مختلفی را در دوران های متفاوتی از زندگی احساس کنند. در ابتدا شما را با لگن و جایگاه آن آشنا می کنیم و سپس به دردهای این ناحیه و علت آن می پردازیم.
لگن پایین شکم قرار داشته و شامل روده، رحم، تخمدان و … می باشد. دردهای لگنی به طور معمول از این اندام ها شروع می شود. دردهای لگنی می تواند؛ خفیف تا شدید باشد و همچنین این دردها به صورت دوره ای و یا مزمن فرد را درگیر نماید. زمانی می توان گفت دردهای لگنی مزمن می باشد که؛ حداقل ۶ ماه احساس درد در قسمت های پایینی شکم و لگن احساس نمایید.
درد در قسمت لگن و کشاله ران می تواند به علت کیست های تخمدانی باشد. کیست های تخمدان، کیسه هایی پر از مایع هستند که در داخل تخمدان ها قرار دارد.
عفونت های باکتریایی می تواند در ناحیه رحم، لوله های فالوپ و یا تخمدان ها ایجاد گردد. عفونت و التهابات لگن می تواند علت درد های لگنی باشد که با بررسی و درمان می توان به تسکین درد ها پرداخت.
دردهای لگنی در زمان عادت ماهانه می تواند به علت؛ انقباضات شکمی، حساسیت پستان ها درد در قسمت تحتانی پشت و … باشد.
عفونت ادراری و لگن می تواند درد و سوزش را برای فرد به هنگام ادرار به همراه داشته باشد.
هنگامی که بافت دیواره رحم بیرون از رحم رشد کند اندومتریوز ایجاد می گردد. آندومتریوز می تواند دردهای مزمن و طولانی را برای زنان در ناحیه لگن به همراه داشته باشد.
در برخی مواقع ممکن است دردها تنها در قسمت چپ زنان شکل گیرد. ممکن است این درد علتی متفاوت از چیزی که ذکر شد داشته باشد. لذا در صورت احساس درد با متخصص زنان و زایمان در ارتباط باشید.
همانطور که اشاره شد؛ التهاب در ناحیه لگن می تواند درد هایی را در پی داشته باشد. برخی از علت ها عبارتند از:
🟡️ رابطه جنسی در سن کم
🟡️ شستشوی غیر اصولی ناحیه واژن
🟡️ استفاده از آی یو دی در داخل رحم
🟡️ آسیب و کشیدگی عضلات
یکی از علل مهم درد در لگن در سمت چپ؛ مربوط به بارداری می باشد. در این دوران، رباط گرد به علت تحمل کردن وزن زیاد دچار کشیدگی می شود. همین امر می تواند درد را در قسمت لگن به همراه داشته باشد.
همه جمله ی معروف پیشگیری بهتر از درمان است را شنیده ایم. اما چقدر نسبت به آن پایبند هستیم؟
رعایت برخی نکات می تواند از دردهای لگنی جلوگیری نماید مانند:
🟢️ عدم مصرف سیگار و مشروبات الکلی
🟢️ رعایت بهداشت درست ناحیه تناسلی
🟢️ عدم استفاده از دستگاه آی یودی برای جلوگیری از بارداری
شاید زمانی که دچار درد یا ناراحتی می شوید اولین راه به سراغ روش های خانگی می روید. اما آیا قبل از در پیش گرفتن روش های خانگی تحقیقات لازم را به عمل می آورید؟ آیا تمام روش های خانگی مناسب شما می باشد؟
شاید توصیه دوستان و آشنایان مفید باشد اما توجه داشته باشید که مشکلات و دردهای زنان متفاوت می باشد و به علل مختلفی هم ایجاد می گردد. قبل از اقدام به هر گونه درمان خودسرانه با پزشک و جراح متخصص زنان در ارتباط باشید.
در دوران یائسگی برهم خوردن تعادل هورمون ها سبب مشکلاتی در بانوان می گردد که یکی از این موارد دردهای مفصلی می باشد.
پزشک بعد از بررسی و معاینه در صورتی که علت درد مشخص گردد به درمان می پردازد و در صورتی که علت درد ها مشخص نشود به مدیریت درد می پردازد.
بله همانطور که اشاره شد؛ کیست تخمدان یکی از علل درد های لگنی می باشد.
بله عفونت مجاری ادراری می تواند مشکلات و دردهای لگنی را به همراه داشته باشد.
اغلب بعد از زایمان دردهای لگنی طبیعی می باشد اما اگر بیش از ۶ ماه ادامه دار بود با متخصص زنان و زایمان در ارتباط باشید.