ویار و سرگیجه را در دوران بارداری نمی توان بیماری دانست. زیرا رایج بوده و آسیبی برای مادر و جنین به همراه ندارد. اما در این میان برخی از بیماری ها مانند؛ دیابت بارداری، پره اکلامپسی و یا آبله مرغان در بارداری می تواند خطراتی را به همراه داشته باشد.
بهتر است قبل از اقدام به بارداری آگاهی خود را در خصوص بیماری ها افزایش دهید تا در صورت مواجه با بیماری در دوران بارداری بتوانید به خوبی مشکل خود را کنترل و مدیریت نمایید.
متخصص زنان و زایمان از تصمیم تا اقدام و همچنین بعد از بارداری با شما همراه است و شما می توانید در طول این دوران با با پزشک در ارتباط باشید تا بارداری سالمی را پشت سر بگذارید.
بیماری در دوران بارداری انواع مختلفی داشته و می تواند تهدید کننده جان مادر و کودک باشد. اگر باردار هستید و یا تصمیم به بارداری دارید؛ حتما نگران مشکلات و بیماری های دوران بارداری خود می باشید. در ادامه به شما توضیح می دهیم که در طول این دوران ممکن است چه بیماری هایی را تجربه کنید و کدام بیماری در میان زنان رایج است.
اگر باردار هستید و علائم غیر طبیعی دارید برای تشخیص و درمان هرچه زودتر اقدام نمایید.
دوران بارداری را می توان دوره ای متمایز از هر زمان و هر سن دیگری در نظر گرفت. در این دوران شما تجربه های جدیدی را از هر نظر تجربه خواهید کرد. یکی از بارزترین تغییراتی که در این دوران مشاهده می کنید؛ فیزیکی و احساسی می باشد. اما بهتر است از بیماری های این دوران نیز غافل نشوید.
همه ی بیماری ها نمی تواند برای مادر و جنینی خطرناک باشد اما می تواند در صورت غفلت عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
چرا گفته می شود قبل از اقدام به بارداری از سلامت خود به طور کامل اطمینان حاصل کنید؟
در طول دوران بارداری و تغییرات هورمونی ممکن است علائم در این دوران شدت یابد و سبب برخی بیماری های دیگر در مادر شود.
یک سفر ۹ ماهه که در انتها برای شما کوله باری از تجربه است…
یکی از بیشترین دغدغه هایی که مادران در این دوران با آن روبرو می شوند خطرات و علائم خطر در بارداری می باشد.
مادر در این دوران با کوچکترین علائمی که ببیند نگران می شود و به دنبال درمان و بررسی وضعیت خود می باشد. در دسترس بودن پزشک در دوران بارداری بسیار مهم می باشد و به کنترل استرس مادر در این دوران کمک می کند.
⬅️ خونریزی و لکه بینی
⬅️ خارش در دوران بارداری
⬅️ درد و انقباضات بیش از حد
⬅️ تاری دید
⬅️ سر درد و تب
⬅️ کاهش حرکات جنین
⬅️ ترشح از واژن
دیابت انواع مختلفی دارد اما یکی از انواع دیابت ها؛ دیابت در بارداری می باشد. دیابت بارداری می تواند تجزیه قند در بدن را با مشکل مواجه کند و خطراتی را برای رشد جنین به همراه داشته باشد.
دیابت می تواند بدون هیچ علامتی باشد و به طور معمول آزمایشاتی در هفته ۲۴ تا ۲۸ بارداری انجام گردد.
برخی از زنان در دوران بارداری خود مبتلا به دیابت می باشند که نیاز به دارو و یا انسولین دارند که تحت نظر متخصص زنان باید در پیش گرفته شود.
عفونت واژن یکی از رایج ترین مشکلاتی است که همه ی زنان حداقل یک بار در طول زندگی خود آن را تجربه می کنند. در دوران بارداری نیز ممکن است عفونت واژن را مشاهده نمایید. عفونت واژن می تواند بدون هیچ علامتی باشد و یا با ترشحات غیر طبیعی و بوی نامطبوع همراه باشد.
عفونت واژن می تواند زایمان زودرس را برای همراه به همراه داشته باشد.
سرخجه از جمله بیماری های نادر و معدود در دوران بارداری می باشد. واکسیناسیون احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد. ابتلا به سرخجه در ۴ ماه اول بارداری می تواند عوارض جدی و جبران ناپذیری را برای مادر و جنین به همراه داشته باشد.
اگر با فرد مبتلا به سرخجه در ارتباط بوده اید و در دوران بارداری به سر می برید؛ بهتر است با پزشک متخصص زنان در ارتباط باشید.
یکی از بیماری ها و مشکلاتی که ممکن است به گوش شما آشنا باشد؛ پره اکلامپسی یا مسمومیت در دوران بارداری می باشد. مسمومیت دوران بارداری می تواند سبب افزایش فشار خون شود و تهدید کننده زندگی مادر و جنین باشد.
بررسی و شناخت انواع حاملگی پرخطر کمک می کند تا با شرایط غیر عادی و ویژه در دوران بارداری آشنا شوید تا اقدام لازم را در زمان مناسب در پیش بگیرید. بارداری دورانی سخت و شیرین می باشد که مادر در هر لحظه و در مقابل هر تغییر باید واکنش مناسب را داشته باشد.
شناخت انواع حاملگی پرخطر به مادران کمک می کند تا نسبت به بارداری خود اطلاعات کامل تری داشته باشند و با فاکتور های پر خطر در این دوران آشنا شوند.
بارداری پرخطر به بارداری گفته می شود که؛ مادر و یا جنین قبل از زایمان و یا در طول دوران بارداری و زایمان با خطرات احتمالی روبرو شوند. عموما حاملگی هایی که کنترل نشده باشند را می توان بارداری پرخطر نامید.
احتمال حاملگی پرخطر در زنان کمتر از ۱۸ و بیشتر از ۳۵ سال بیشتر می باشد.
کیا بارداری پرخطر داشتن؟
شاید این عنوان را در گوگل دیده باشید…
تجربه ی سایر مادران از بارداری پرخطر چه بوده است؟
برخی از خانم هایی که ممکن است حاملگی پر خطر را تجربه کنند عبارتند از:
⬅️ افرادی که به کمک روش های کمک باروری مانند IVF باردار شده اند و یا از طریق دارو.
⬅️ خانم هایی که دچار دیابت بارداری و یا فشار خون بالا می باشند.
⬅️ زنانی که بارداری چند قلویی دارند.
⬅️ خانم هایی با اضافه وزن زیاد و یا افراد بسیار لاغر
⬅️ زوج هایی که در سابقه خانوادگی خود مشکلات ژنتیکی دارند.
به محض تشخیص بارداری پرخطر؛ مراقبت های لازم از سمت متخصص زنان و زایمان و یا ماما ارائه می گردد. زنان با بارداری های پرخطر بیش از سایر مادران باردار نیاز به مراجعه به متخصص زنان و زایمان را برای بررسی شرایط خود دارند.
در این دوران؛ فشار خون مادر به طور منظم بررسی خواهد شد و در نوبت های بیشتری سونوگرافی انجام می گردد.
بارداری بالای ۳۵ سال ممکن است مشکلاتی را برای مادر و جنین به همراه داشته باشد. همچنین اگر مادر در بارداری های قبلی خود مشکلات ژنتیکی داشته باشد؛ پزشک برای بررسی های غربالگری آزمایشات لازم را تجویز می کند.
اگر جزو بارداری های پرخطر می باشید؛ بهتر است اطلاعات خود را در خصوص بیماری های پرخطر در دوران بارداری افزایش دهید. مشاوره آنلاین متخصص زنان و زایمان می تواند به شما کمک نماید تا در هر شرایطی به پزشک خود دسترسی داشته باشید.
نتیجه ی مطالب
دوران بارداری شیرین اما همراه با سختی…
انواع بیماری هایی که ممکن است در طول دوران بارداری با آن روبرو شوید عبارتند از؛ عفونت، پره اکلامپسی، دیابت در بارداری، فشار خون و …
این مشکلات و بیماری ها می تواند خطرات جدی را برای مادر به همراه داشته باشد و این دوران لذت بخش را برای مادر تلخ نماید.
یکی از هفته های پر خطر بارداری برای مادران، هفته یکم تا دوازدهم بارداری می باشد. زیرا در این دوران تغییرات هورمونی عمده ای در بدن مادر ایجاد می شود.
اختلالات تخمک گذاری، بیماری های التهابی لگن، آبله مرغان در بارداری و … می تواند خطراتی را برای مادر و جنین به همراه داشته باشد.
برخی از بیماری ها و مشکلات مادر در دوران بارداری می تواند خطراتی را برای نوزاد پس از تولد به همراه داشته باشد. مانند:
عفونت ادراری
عفونت واژن
بیماری های مقاربتی و …
همانطور که در این مطلب اشاره شد؛ برخی از علائم می تواند نشان از زنگ خطر برای مادر باشد. مانند: خونریزی و لکه بینی، تاری دید، سردرد و تب و ….
پیش تر در بیماری های خطرناک دوران بارداری اشاره کردیم که؛ پره اکلامپسی می تواند در نتیجه فشار خون بالا در این دوران ایجاد گردد.
خونریزی و همچنین سردرد های شدید در سه ماهه سوم بارداری را نیز ممکن است برخی از مادران باردار تجربه نمایند.